top of page
Sat on the Rocks_edited.jpg

JE BEVALLING VERWERKEN

Opnieuw rust creëren

Voor veel mensen is de geboorte van hun kind een van de mooiste ervaringen van hun leven. Helaas kan een bevalling ook een negatieve ervaring zijn. Ook al heb je er een mooi kindje ‘voor terug gekregen’. Daarom vinden vrouwen – en mannen – het vaak lastig om te zeggen dat ze een vervelend gevoel hebben over gehouden aan de bevalling.


Het kan zijn dat de bevalling tegenviel, veel zwaarder was dan je dacht, of zelfs voelde als een nachtmerrie. Vaak wordt daar niet over gepraat, zeker als het al wat langer geleden is, terwijl het wel effect heeft in je leven.

Veel vrouwen ervaren stress na het doormaken van een traumatische bevalling, en dat kan doorwerken in symptomen als bijvoorbeeld slecht slapen, schrikachtig zijn, minder bindingsgevoel met je kindje, huilbuien, irritaties, etc.


Blijf je het gevoel hebben dat de bevallingservaring nog niet ‘af’ is en wil je je graag beter voelen? Of wil je je zonder angst op de komst van een volgend kindje voorbereiden? Dan is een EHBB gesprek over je bevalling een goed idee.


Dit is een speciale gesprekstechniek waarbij je de bevalling op een positieve manier gaat ervaren. Hierdoor ga je met een prettig, rustig en fijn gevoel terug kijken op je bevalling en zal ook de stress als gevolg van de nare ervaring afnemen. Ook als voorbereiding op een eventueel volgende bevalling is zo’n gesprek prettig: je gaat er met vertrouwen naar uitkijken.

Meestal is 1 gesprek voldoende, in uitzonderlijke gevallen is er een tweede gesprek nodig.


Interesse of vragen?

Bel met Caroline: 06 – 58971554, of neem contact op via email: cvdaal@xs4all.nl

Ook heeft Caroline iedere maandagavond een open spreekuur op verloskundigenpraktijk Nona te Doetinchem. Je kunt bellen met de assistente om een afspraak te maken voor een gratis kennismakingsgesprek: 0314 – 330589.


Bevalling verwerken: Services
bottom of page